Kända utländska filmer

Det finns en hel del kända filmer där språket inte är på svenska, utan främst är på engelska. I den här delen ger vi ljus till några av de kändaste utländska filmerna genom tiderna.

Titanic

Titanic är en film från år 1997 som fick ett flertal Oscars. Filmen är inspirerad av den verkliga händelsen då båten titanic år 1912 skulle ut på sin jungfruresa men som stötte i ett isberg och många av båtens passagerare och personal förolyckades. Filmen följer de fiktiva karaktärerna Jack och Rose som faller för varandra, trots att de kommer från olika samhällsklasser. Filmens regissör är James Cameron och de hyllade skådespelarna är Leonardo Dicaprio och Kate Winslet.

Forrest Gump

En av de mest hyllade filmerna genom tiderna är filmen Forrest Gump från år 1994. Filmen är baserad på boken med samma namn och följer en man vid namn Forrest Gump som trots sina funktionsvariationer lyckas som idrottare, affärsman och överlever kriget. Filmens regissör är Robert Zemeckis och den hyllade skådespelaren i rollen som Forrest är Tom Hanks som blev oscarsbelönad för sin prestation i filmen.

Breakfast at Tiffany’s

Brealfast at tiffanys är en hyllad från från år 1961 där vi får följa en ung rik kvinna som har ont om pengar. Regissören bakom filmen är Blake Edwards.