Kända utländska filmregissörer

Bakom varje film finns en regissör med en idé. I den här delen går vi igenom några av de mest kända utländska regissörerna.

James Cameron

En av världens mest hyllade filmregissörer är James Cameron. Han föddes år 1954 i Kanada. Några av hans mest hyllade filmer är titanic, terminator, avatar och aliens.

Steven Spielberg

En annan känd filmregissör är Stephen Spielberg. Han föddes år 1946 i den amerikanska delstaten Ohio. Några av hans mest hyllade filmer är E.T, Schindler’s list, Jurassic park och Indiana Jones filmerna.

Sofia Coppola

En av de få kvinnliga regissörerna som fått ta en större plats är Sofia Coppola. Hon föddes år 1971 i New York. Några av hennes mest hyllade filmer är Marie Antoinette, lost in translation och the virgin suicides.

Peter Jackson

Peter Jackson är ett annat exempel på en hyllad filmregissör. Han föddes år 1961 på Nya Zeeland. Några av hans mest kända filmer är sagan om ringen filmerna och king kong.

Quentin Tarantino

Quentin Tarantino föddes år 1963 i den amerikanska delstaten tenessee och har i sin karriär gjort ett flertal hyllade filmer. Några exempel på det är pulp fiction, kill bill och Django Unchained.